25. elokuuta 2016

SMAKU - Taste of Porvoo

Heippa, nyt oli pakko tulla antamaan hieman Porvoo vinkkiä! Porvoossa on nimittäin aivan ihana tapahtuma nimeltään SMAKU. Eli tiivistettynä; tietyistä ravintoloista saa maisteluannoksia jotka maksavat viisi euroa. Ravintolat ovat tehneet oman maisteluannoksen joka tuo esiin Porvoon ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, on se mieluisasti myös tehty lähellä tuotetuista raaka-aineista. Ensin en menannut itse innostua tapahtumasta, mutta ystäväni suosittelivat sitä suuresti joten uskaltauduin tutustumaan Wanhaan Laamanniin ja Sicapelleen vanhassa kaupungissa. En olisi itse valinnut näitä annoksia kokeiltavaksi, mutta ne saivat niin paljon suitsutusta tapahtumaan osallistuneilta joten uskaltauduin, ja kyllä kuulkaa kannatti!


WANHA LAAMANNI

Savukurpitsa & Sienet




Kävimme ensimmäisenä Wanhassa Laamannissa, sillä kurpitsakeitto oli kuulemma aivan mahtava. Ja sitä se oli. Joka suupalalla tuli uusi maku, ja mietimmekin ystäväni kanssa että saisiko sitä ihan täysikokoisena annoksena. Annoksessa oli erilaisia sieniä, muunmuassa kanttarellejä, kurpitsansiemeniä sekä kurpitsaa usealla eri tavalla valmistettuna. Dramatiikkaa toi annokseen kun itse keitto pursutettiin/vaahdotettiin (?) annoksen päälle. Tämä oli oikein onnistunut maisteluannos, ei vain ruoka, mutta myös puitteet Porvoon vanhassa kaupungissa olivat mitä parhaimmat!

Wanhassa Laamannissa oli myös kolme pientä palaa: Piparminttukonvehti, omenavaahtokarkki, mustikkafinancier. Näistä ei tullut otettua kuvaa ja muutenkin, ne eivät oikein vakuuttaneet. Myös hinta tuntui korkealta kolmesta sormenpään kokoisesta maistiaisesta. Piparminttukonvehti oli oma suosikkini, se oli  vaan juuri sopivasti makea.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


SICAPELLE

Spelttiä & pistaasia




Sicapellen ruokaan kuului spelttiä sekä pistaasipähkinöitä. En itse ole ennen edes maistanut spelttiä, vähän ehkä jopa kammoksunut sitä. Oikeastaan koko annos oli täynnä kammotuksia, oli lehtikaalia, spelttiä, ruisohraa yms. Mutta annos oli mitä parhain! Ei sanaakaan huonoa sanottavaa, todella hyvä ja jopa täyttävä. Tästäkin olisimme kaivanneet täysikokoista annosta ystäväni kanssa, oli nimittäin niin herkullinen!

SMAKU - tapahtuma huipentuu nyt lauantaina eli 27.8 Porvoossa Kulttuuritalo Grandissa jossa on paikalla kaikki ravintolat sekä maisteluannokset. Mikäli sattuu Porvooseen tällöin, suosittelen ehdottomasti käymään, itse ainakin menisin! Ja mikäli menet, maista ainakin nämä kaksi annosta, niillä ei voi mennä pieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti