29. elokuuta 2016

Longyearbyen, Huippuvuoret


Vielä yhden postauksen verran palataan Huippuvuorille. Me ystäväni kanssa asustimme matkalla ollessamme Longyearbyenissä Airbnb-asunnossa. Olemme molemmat opiskelijoita ja kummallakaan ei ollut suurta mielenkiintoa laittaa tuhatta euroa viikossa pelkkään yöpymiseen joten meille ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin vuokrata Airbnb-huone. Vaikka rahaa säästyi ihan mielettömästi tällä tavalla, en silti koe että huoneen vuokraaminen on välttämättä minua varten, tai sitten pitäisi vuokrata koko asunto itselle. Muutekin kun olimme retkillä, saimme kuulla oppailta että asumisen hintataso Huippuvuorilla on todella korkea, ja useat ottaa Airbnb vieraita aina kun pystyvät.



Muuten Longyearbyen oli oikein mukava. Yllätyin kuinka paljon tekemistä riittää ihan "kaupungillakin". Pelkästään yhdeksi päiväksi riittää kauppoja mitä kiertää. Kaksi päivää saa kulutettua kierrellessä kaupunkia kävellen. Museoitakin ja nähtävyyksiä löytyy myös kaupungista, joten aika ei varmasti tule pitkäksi. Vaikka kaupunki on pieni on siellä silti puuhaa kuten näkyy. Myös ravintoloiden määrä yllätti positiivisesti, löytyi hamppareita ja pitsaa, fine dinigia sekä paikallisia erikoisuuksia.

Kaikki kulkivat säänmukaisissa vaatteissa, oli tuulenpitävää kerrosta ja pipoja. Oli helppoa aamullakin pukeutua kun ei tarvinnut välittää miltä näyttää, vaan tärkeintä oli pysyä lämpimänä ja tuulelta suojassa. Oli myös mukavaa että Huippuvuorten hiiliteollisuus oli myös näkyvissä, ettei sitä ollut hävitetty täysin pois. Vuorten rinteiltä löytyi useita vanhoja kaivoksia.



Itse pidin Longyearbyenistä todella paljon, kaupungista löytyi kaikki mitä tarvii (ainakin matkan aikana...) sekä ilmapiiri oli mukavan rento. Minun viihtymiseen tarvitaan vain kauniit vuoristomaisemat ja se puoli on kyllä tuolla hoidossa. Lento kun laskeutuu, tulee turvallinen tunne kun on täysin vuorten ympäröimä. Turisteja paikan päällä ei ollut paljoa, mutta sekin tulee varmasti muuttumaan. Tulee olemaan mielenkiitoista joskus 10-20 vuoden päästä lähteä käymään uudelleen ja nähdä paikka. Turismi kun tuolla tulee kasvamaan aivan varmasti ellei sitä joku sössi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti