14. elokuuta 2016

Pyramiden, Huippuvuoret




Huippuvuorilla ollessa, haluttiin käydä tutustumassa johonkin muuhunkin siirtokuntaan kun vain Longyearbyeniin. Itseäni olisi himottanut käydä Pyramidenin lisäksi myös Barentsburgissa, mutta budjetti rajoitti tutustumiset yhteen. Valittiin sitten Pyramiden, sillä se vain iski sillä hetkellä enemmän, ja pitäähän sitä jotakin jättää ensi kertaankin! 

Me valittiin budjettimatkailijoina halvempi matka Pyramideniin, ja oltiin kyllä tyytyväisiä valintaan. Vene oli pienempi millä mentiin, ja oli mukavempi kulkea kun laiva ei ollut ihan tupaten täynnä. Oppaita reissulla oli kaksi, toinen veneessä ja toinen sitten Pyramidenissä. Pyramidenhän on hylätty siirtokunta, joten siellä asuu enää noin kolme asukasta, ihan vain ylläpitääkseen turismia.


Tälle reissulle kannattaa ottaa jotakin pientä purtavaa mukaan, sekä lämmintä vaatetta. Vaikka veneessä on lämmitys, sai siellä istua toppatakki päällä, ja vähän jäin kaipailemaan paksumpia housuja. Myös pipo ja hanskat ovat ihan järkevä ottaa mukaan. Itselläni oli päällä tuulenpitävä toppatakki, thermostrikoot joiden alla oli lämpökerrasto ja päällä tuulipuvun housut. Toppatakin alta löytyi lämpökerrasto ja villapaita, mukana olivat myös pipo ja hanskat.

Kun laiva saapui Pyramideniin oli siellä opas vastassa ja hypättiin pieneen bussiin, joka vei meidät "keskustaan". Päästiin tutustumaan kolmeen rakennukseen; kulttuuritaloon, uimahalliin ja ravintolaan. Oli todella mielenkiitoista päästä kiertelemään ja katselemaan näitä hylättyjä rakennuksia. Herätti myös pienesti kysymyksiä siitä onko kuinka hyväksi luonnolle jättää kaikki noin vain jälkeensä. Viimeisenä käytiin myös pienessä Pyramiden-museossa, ja tuhlattiin päiväbudjetti matkamuistomyymälässä. 

Koko retki kesti yhdeksästä kymmeneen tuntia, ja siihen sisältyi lounas sekä kierros Pyramidenissä ja pysähdys jäätiköllä. Bonuksena näimme myös sinivalaita. Retki oli kallis, mutta kuten ystäväni kanssa puhuimme, mutta koko rahan arvoinen. Mikään ei ole kauniinpaa kun mennä laivalla kauniissa auringonpaisteessa lumisten vuorten ympäröimänä. Kamera ei edes pystynyt tallentamaan sitä kuvaa, se on vain itse nähtävissä. 


Boat trip to Pyramiden and Nordenskioldbreen
Polar Charter
1 600,- nok (n. 185 eur)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti