23. maaliskuuta 2016

ITB-messut


Kuten aiemmin mainitsin, oli syy Berliinin matkaani siellä järjestettävät ITB-messut, eli maailman johtavat matkailumessut. Ja huomasi kyllä että ne ovat johtavat, näytteilleasettjaa oli vaikka mistä, ja jokainen halli oli ihan täynnä eri maita ja yrityksiä.  Vaikka sitä kuvittelisi että jossain kohti hallit loppuisi taikka näytteilleasettajat, mutta ei! Aina kun sai yhden hallin kierrettyä, tuli kolme hallia lisää.

Yksi halli jonka halusin ehdottomasti nähdä, oli pohjois Euroopan. Toki ihan vain uteliaisuuttani, mutta halusin myös nähdä onko siellä Huippuvuorista yhtään tietoa. Ei ollut, mutta kaikkea muuta mielenkiintoista kyllä! Oli hauska nähdä Suomen (tai oikeastaan Visit Finlandin standi), joka oli kyllä yksi parhaimmista koko messuilla! Yllä on kuvia sieltä. Ainoastaan Islannilla oli ehkä pienen pienen piirun verran parempi. Tai en kyllä tiedä, ihan yhtä upeita olivat molemmat!

Muillakin oli toki upeita standeja, erityisesti Egyptillä oli hauskasti rakennettu "pyramidit" sinne! Samoin Intia oli kovasti esillä siellä, heiltä oli perusesitteiden lisäksi vielä mahdollisuus saada hennatatuointi käteen! Semmoinen olisi ollut aika kiva, mutta en tiedä katsottaisiinko töissä niin hyvällä mikäli sellaisen ottaisin, meille luvattiin että se kestää kahdesta kolmeen viikkoa. Muutama kaverini sellaisen otti ja oli se kyllä hieno!

Messukeskukseen oli helppo päästä, etenkin kun hotellimme oli Alexanderplatzilla, pääsi siitä suoraan S-Bahnilla messuille. Useampikin linja olisi varmasti kulkenut sinne, mutta emme olleet varmoja joten menimme aina S5llä. Jos joku on messuille sinne menossa, kannattaa henkisesti varautua että juna on ihan täynnä! Vaunuun ei mahtunut enää edes ketään kyytiin, ja hyvä kun ihmiset pääsivät pois omilla pysäkeillään.

Kyseisen rysän huomasi myös messukeskuksen aulassa! "Yllättäen" kun messut aukesivat 10ltä, oli aula ihan täynnä! Onneksi ryysis liikkui nopeasti, mutta jollekin joka pelkää ahtaita paikkoja taikka saa ahdistuskohtauksia, olisi se ihan hirveä paikka. Mutta jo yhdeltätoista jos saapui paikalle, ei jonoa ollut enää nimeksikään!

Muuten messut olivat kyllä hienot, jos jotakin kehittämisideaa, niin istumapaikkoja saisi olla enemmän. Kun koko päivän seisoo ja kävelee ympäri messukeskusta, tulee jalat aika kipeiksi. Ja olisi myös hyvä pystyä syömään istualteen. Mutta muuten, messut olivat kyllä kivat! Ja hei! Katsokaa tuota kuvien laatua, ihan ihmeellisen hyvä, ne kun on otettu puhelimellani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti