1. maaliskuuta 2016

Chorizopasta

Kun tulin hiihtolomille kotiin, oli päivällisenä/illallisena chorizopastaa. Tämä oli niin hyvää että tein sitä vielä satsin seuraavanakin päivänä ja yllätin poikaystäväni sen kanssa. Ruoka oli todella helppo tehdä ja on taatusti maistuvaa. Tulisuutta löytyy, mutta sitäkin on mahdollisuutta säädella oman maun mukaan, ihan vain lisäämällä chiliä taikka jättämällä sen pois ruoasta. Resepti on Kotikokki.fi sivustolta ja toimii todella hyvin! Linkistä pääset alkuperäiseen ohjeeseen.

Ainekset

3 chorizomakkaraa
kourallinen kiriskkatomaatteja (suosittelen itse laittamaan reippaammin)
2 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia
kourallinen basilikaa ja rucolaa
1-2 chiliä (oman maun mukaan, mikäli ei pidä voimakkaasta ruoasta, voi chilin jättää myös pois)
valkoviiniä 
6 kerää tagliatellepastaa


Valmistus

Aloita ruoanlaittaminen halkaisemalla tomaatit, asettele ne uunipellille ja paahda 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen nosta tomaatit jäähtymään ja pilko makkarat suupaloiksi. Tee valkosipulista pienen pientä putua ja pilko kevätsipuli ja chili. Tässä vaiheessa olisi hyvä laittaa vedet kiehumaan pastalle ja lisätä pastat kun vesi kiehuu. Pastan ollessa kypsää huuhtele se kylmällä vedellä jotta se ei kypsy enempää. Revi kourallinen rucolaa ja toinen kourallinen basilikaa pieneksi.

Kuumenna pannu ja lisää makkarat siihen. Itse lisäsin hieman voita jotta makkarat saivat myös väriä pintaansa. Paista makkaroita kolmisen minuuttia ja lisää pannulle kaikki loput pilkotut ainekset, paitsi tomaatit ja rucola/basilika, ja paista kaksi minuuttia. Tämän jälkeen voit lisätä pannulle tomaatin sekä revityn rucolan ja basilikan.Paista noin puoliminuuttia jonka jälkeen lisää reipas tilkka valkoviiniä ja keitä muutama minuutti. Kun alkoholi on haihtunut ruoasta, lisää pasta ja sekoittele niin kauan kunnes kaikki on lämmintä ja sen jälkeen tarjoile!


Vaikka ruoassa on monta osaa, ja paperilla saattaa näyttää hankalalta, on se silti erittäin yksinkertainen valmistaa. Helppo ja kohtuuhintainen ruoka. Toki rucolat ja basilikat ovat aikas arvokkaita, erityisesti opiskelijabudjettiin, voi niitä hyödyntää vielä vaikkapa salaatissa taikka pizzassa mikäli niitä jää yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti