25. huhtikuuta 2016

East Side Gallery, Berliini

Juutalaisten muistomerkin lisäksi Berliinin toinen suurinähtävyys on East Side Gallery, eli osa Berliinin muuria. Tänne oli todella helppo löytää, hypättiin vain S-Bahniin ja melkein oltiinkin jo perillä! Tosin koska ettei vain tulisi liikaa nähtyä, missattiin sitten se kuuluisa maalaus missä Leonid Breznev ja Erich Honecker suutelevat. Toisaalta, jääpähän jotakin ensi kerrallekin! 

Vaikka mentiin pimeällä olen silti ihan hirmu tyytyväinen kuviin! Kyllä huomaa eron vanhan kameran ja uuden kameran välillä. Värit tulevat todella kauniisti esiin ja kuvat eivät ole pelkkää kohinaa! Ihanaa kun vihdoin kamerassa tehot riittävät. Ei tosin pitäisi yllättää mitenkään, edellinen kamera kun oli käynyt vähän järvessä pulahtamassa. Mutta kuten mainittu, mentiin pimeällä tänne, ja huomasi kyllä että on ilta. Porukkaa oli liikeellä paljon, ja osa oli aika epäilyttävän oloista, mielessä kävi kyllä että jos minut jossain ryöstetään niin se tulee tapahtumaan tuolla. Mutta ei onneksi! 

Tämä pätkä muuria on reilun kilometrin, joten katsottavaa todellakin löytyy. Monet teokset tuolla olivat kantaaottavia, oli useampaa Daavidin tähteä, sekä monissa teoksissa oli kuvattu kyseistä muuria toiminnassa, mutta myös rennompia teoksiakin oli. Oli hauska bongata UNESCO myös tuolta seinältä. 


En ole varma onko Berliinissä muualla muuria säästetty, luulisi kuitenkin että olisi. Mikäli ei, suosittelen täällä käymään! Siinä saa samalla pienen happihyppelyn kun kävelee muurin vartta seuraavalle juna-asemalle. Paikkana East Side Gallery oli kyllä kiva, vähän erilaisempi ja rennompi nähtävyys. Vaikka Berliinin muurilla on aika synkkä historia, oli kiva huomata että siitä oli kuitenkin saatu jotakin positiivista aikaan. Mutta aiemmissakin kohdevinkeissä mainittua, onneksi ajat ovat muuttuneet! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti