19. huhtikuuta 2016

Alkuviikon herkutteluja


Heippa! Joko joku kuvasta arvaa mitä tuli maanantaina leivottua? Nutellakeksejä! Löysin kaapista purkillisen nutellaa ja halusin siitä eroon, joten aloin etsimään netistä hyvää ohjetta. Itse painelin kekseistä liian ohuita, joten ne eivät olleet niin hyviä kun toivoin, mutta ensi kerralla sitten! Mutta ohjeeseen! Löysin ohjeen Kanelia ja kardemummaa -blogista ja sen nyt aion tyynesti tänne kopioida. 

Ainekset

1 dl sokeria
1 muna
2 dl Nutella hasselpähkinälevitettä (jääkaappikylmänä)
2 dl venhäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta


Valmistus

Sekoita/vatkaa sokeri ja muna, mutta ei tarvi vatkata vaahdoksi asti. Lisää munasokeri seokseen nutella ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot sekaan ja sekoita niin kauan että seos on tasaista. 

Kun taikina on hyvää, tee kaksi taikinatankoa, joista pilko n. 3 x 2 cm paloja. Tee paloista keksin muotoisia, itse painoin paloja lasilla. Älä tee kekseistä kuitenkaan liian ohuita, tai ne eivät ole mukavan pehmeitä kun tulevat uunista. Tämän jälkeen laita keksit pellille ja paista uunissa n. 180 asteessa noin kahdeksan minuuttia. Tämän jälkeen vain lasillinen maitoa ja nauttimaan!
Kuten sanoin aikaisemmin, olin painanut keksit liian ohuiksi, mutta ensi kerralla korjaan virheen ja laitan ehkäpä myös suklaapaloja sekaan. Nämä keksit olivat varmaan helpoimmat ikinä, ja myös erittäin nopeat valmistaa, suosittelen kyllä kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti