29. tammikuuta 2016

Barcelona


Kävin syyskuussa Barcelonassa, ja mikäli tykkää lämpimistä säistä, voin suositella ajankohtaa. Olin kaupungissa viisi yötä, jona aikana luulisi että näkisin todella paljon, mutta syystä tai toisesta en kovin paljon kaupunkiin tutustunut. Tämä harmittaa, mutta toistaalta taas se on hyvä syy mennä tutustumaan uudelleen! Vaikka tuntuu etten paljoa nähnyt, kuitenkin kun muistelen matkaa, huomaan käyneeni monissa paikoissa. Jotenkin sitä ei edes itse huomaa kuinka sitä kuitenkin vieraassa paikassa oppii kaupungista ja saa uusia kokemuksia.

Ensimmäisenä päivänä menin bussikierrokselle jossa mentiin Montjuic-vuorelle, ihan kaupungin laitamille. Suosittelen lämpimästi täällä käymistä, maisemat olivat todella upeat, sekä tässä saa hyvän urheilusuorituksen mikäli haluaa tänne kävellä ylös. Siinä saa kyllä reidet ja pakarat kyytiä oli meinaan sen verran jyrkkä nousu! Mikäli kävely ei maistu, pääsee vuorelle myös bussilla, taikka gondolilla jossa saa vielä nauttia enemmän suurkaupungin maisemasta.

Toinen vuori mitä suosittelen todellakin on Montserrat, josta tuleekin kaksi postausta vielä erikseen, löydät ne Montserrat-tunnisteen alta. Tämä sijaitsee n. 40 kilometrin/ 60 minuutin junamatkan päässä Barcelonan keskustasta, joten kaukana se ei ole. Vuorelta löytyy kohta tuhatvuotinen munkkiluostari, ravintoloita, hotelleja, vaellusreittejä, kauppoja, kirkko sekä todella todella upeat maisemat! Itse kävin siellä vaeltamassa Ermita de Sant Joan-reitin ja voin vain suositella. Ihan Barcelonan matkan kohokohta. Tähän reissuun vain pitää varata koko päivä, jotta siitä pystyy nauttimaan täysin.


Eniten Barcelonassa petyin siihen kuinka paljon siellä haisee. Kulin paljon jalan, ja ei tainnut katua löytyä jossa ei jätökset haisisi. Tämä taitaa tosin olla useiden suurkaupunkien ongelma, mutta silti inhottavaa. Mutta ei pahaa ilman hyvää, arkkitehtuuri kaupungissa oli kaunista! Oli sekoitettu uutta ja vanhaa, oli lasisesta rakennuksesta Gaudiin ja siltä väliltä.

Kaupungissa on todella hyvät shoppailumahdollisuudet myös. Itse päätin löytä nahkatakin täältä, jotta muovitakin sijaan takki kestäisi ikää ja aikaa, ja täältähän se löytyi. Kaupungissa on useita eri ostoskeskuksia, erityisesti pidin La Maquinista, joka oli ulkona oleva kauppakeskus, kuten myös Glóries oli mieleeni. Erityisesti täytyy kuitenkin mainita El Corte Inglés josta löytyi todella paljon katseltavaa ja ostettavaa. Täältä löysin myös olkaimettomat wonderbrat alle 40 eurolla!


Eniten minua harmittaa, etten saanut aikaiseksi mennä tutustumaan kuin pintapuolisesti Gaudin teoksiin! Kävin katsomassa ulkopuolelta niin Sagrada Familian kuin Park Guellin. Jälkimmäinen oli hiukan pettymys, mutta Sagrada Familia oli upea! Pelkästään se on mielestäni tarpeeksi hyvä syy matkustaa tänne uudelleen, että sinne pääsen sisälle kurkistamaan. Vaikka muistelenkin matkani olleen pienoinen pettymys, muistelen sitä kuitenkin lämmöllä. Oli ihana päästä tutustumaan tähän kaupunkiin, ja tänne täytyy kyllä lähteä uudelleenkin. Ehkä Barcelona on vain niin hypetetty että sitä odottaa jo ihan liikoja. Palailen Barcelonaan, ja erityisesti Montserratiin ja vaellusreitteihin vielä muutamassa postauksessa joten jatketaan niistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti