3. helmikuuta 2016

Montserrat, Barcelona

Kävin Barcelonassa ollessani myös vaeltamassa Montserratin luostarissa. Matkaa vuorelle on noin tunti keskustasta ja perille löytäminen on erittäin helppoa! Maisemat tällä matkalla ovat todella upeat, ja vaikka minullakin kävi huono tuuri sään suhteen (todella sumuista) oli se silti upea kokemus. Kirjoitan vielä loppuun kunnon ohjeet kuinka päästä paikanpäälle. Hyppäsin junaan Placa Espanyalta ja siitä alkoikin matka kohti luostaria!

Luostarilla vaihdoin toiseen funiculaariin (Funicular de Sant Joan) joka suuntaa suoraa melkeinpä vuoren huipulle. Sieltä alkoikin sitten vaikein osuus. Vaikka infotiskillä minulle vakuuteltiin että reitti on oikein helppokulkuinen ja mukava, mutta oli se kaikkea muuta. Vaikka nousua oli asemalta huipulle "vain" 200 metriä, oli osa matkasta todella jyrkkää. Myöskään reitillä ei ollut kovin selkeitä reitti merkintöjä, joten sai olla koko ajan tarkkailemassa karttaa ja ympäristöään. En suosittelisi tätä reittiä vaikeastikulkeville ihmisille.

Vaikka reitti olikin hankala, oli maisemat silti kaiken vaivan arvoiset. Jotenkin sumu toi vielä oman lisänsä tähän ja teki kaikesta "mystisennäköistä". Jos vielä päädyn Barcelonaan, aion kyllä ehdottomasti mennä uudestaan kyseiselle vuorelle, mutta vaeltaa eri reitin. Mukaan retkelle suosittelen ottamaan kunnolliset urheiluvaatteet sekä kunnolliset kengät. Itselläni oli lenkkarit, mutta kengät olisivat ehkä saaneet olla jopa vielä tukevammat. Repussa tuli myös mukana litra vettä, suolapähkinöitä ja kamera sekä olisin kaivannut vielä hupparinkin. "Yllättäen" 1200 metrissä on viileää ja tuulista.



Kuinka löytää Montserratiin:


1. Etsi Placa Espanyalta juna R2 ja hyppää siihen
2. Kun juna saapuu Monistrol Montserratiin vaihda funiculaariin. Mikäli haluat mennä köysivaunussa, jää junasta pois jo Aeri Montserratissa.
3. Perillä ollaan!

Opiskelijalla matkaan luostarille ja takaisin meni rahaa noin. 26 euroa, joten sanoisin että täyshinnalla matkustavalla menee noin 30 euroa. Kuten sanottu, todella helppo löytää luostarille, reitin vaikein osuus taitaa olla löytää R2 juna Placa Espanyalta, mutta ei sekään mahdotonta ole. Suosittelen vaellusta miettiessä etsimään tarkan reittikuvauksen netistä ja kääntämään sen suomeksi, ja kuitenkin vielä luostarilla käydä pyytämässä kartta ja kysellä millaista maasto on. Sen verran tulen vielä palaamaan Montserratiin, että julkaisen Ermita de Sant Joanin kävelyreitin, siihen asti kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti